aksionet e tua të shpejta

Ja çfarë “Washington Post” për dorëheqjen e Saimir Tahirit

  E Publikuar on 03-05-2018 17:43
Ja çfarë “Washington Post” për dorëheqjen e Saimir Tahirit

Dorëheqja e papritur Saimir Tahirit, ka shkaktuar një jehonë në politikën shqiptare, por ka është pasqyruar edhe në mediat e huaja.

“The Washington Post” i ka kushtuar një shkrim dorëheqjes së ish-ministrit të Brendshëm, Saimir Tahirit.

Shkrimi nga Washington Post

Ish- ministri i Brendshëm i Shqipërisë ka dhënë dorëheqjen si ligjvënës për të lejuar Prokurorinë të hetojnë dyshimet për përfshirjen e tij në një rrjet trafiku të drogës.

Saimir Tahiri tha të enjten se heq dorë nga ky post në mënyrë që hetimi të mos pengojë rrugën e integrimit të Shqipërisë drejt Bashkimit Europian.

Tahiri, i cili shërbeu si ministër i brendshëm nën qeverinë e majtë socialiste nga 2013 në 2017, akuzohet për lidhje me një grup kriminal të dyshuar për trafikim e kanabisit. Tahiri ka mohuar me forcë çdo lidhje me grupin.

Parlamenti vitin e kaluar i ka hequr imunitetin e Tahirit në mënyrë që prokurorët të mund të hetojnë dhe për ti hapur rrugë kontrollit të banesës së tij

Shqipëria pret që Këshilli Evropian të miratojë nisjen e bisedimeve të anëtarësimit në BE në qershor.

Hapi 1. Shko dhe komento

shko dhe komento UDHËZIM: Mundohu të komentosh brënda 24 orëshit të parë të publikimit.

Hapi 2. Kopjoje këtu dhe fito pikë

Kopjoje dhe vendose komentin tënd këtu, për ta ndarë atë me ne dhe të fitosh pikë.